Един от заразените с коронавирус у нас е излекуван (ВИДЕО)

2037

Вече има един излекуван от COVID-19 у нас и той ще бъде изписан в събота

Това обяви ген. Мутафчийски на брифинг. На други двама пациенти, които са в добро състояние, а от ВМА са се надявали скоро да ги изпишат, пробите им обаче още са положителни. Направени са 129 проби в лабораториите – от тях 6 са положителни в Националния център, във ВМА – 7, 4 са положителни във Варна, в Стара Загора са отрицателни. Пробите от Варна са на контактни лица от Добрич. В добро състояние са и не изискват някакви специални мерки към тях.

17 са новите случаи на COVID-19 у нас. Общо потвърдените случаи в България към момента са 129.

Министър Ананиев оповести мерките, които са приети за по-рестриктивна борба с коронавируса. Той заяви, че се преустановяват посещенията на паркове, градски градини, спортни и детски площадки и съоръжения на открити и закрити обществени места. Органите на МВР ще организират контролно-пропускателни пунктове на входно-изходните пътища на областните центрове и ще извършват проверка на целта на пътуването на гражданите.

Ще бъдат пропускани хора, които са на работа (ще удостоверяват със служебна бележка), за лечение (с медицински документ) и тези, които се завръщат по родните си места (с личен документ). Забранява се на лицата до 60 г. да посещават хранителни вериги и аптеки всеки ден от 8,30 до 10,30 ч.

Карта на областите със заразени с COVID-19

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама