Нови 11 случая на коронавирус у нас, заразените вече са 92-ма (ВИДЕО)

371

„Имаме още 11 случая заразени. Стават общо 92. Имаме един в Смолян и един във Велико Търново“. Това стана ясно на брифинг на Националния оперативен щаб.

„Има два нови областни града, които са засегнати – Смолян и Велико Търново с по един пациент. Пациентът в Смолян се е завърнал от Великобритания и сега е изолиран в Смолянската болница, в леко състояние. Великотърновският пациент също  е в леко състояние и са намира в инфекциозната болница в града“, обясни ген.майор Венцислав Мутафчийски.

В Смолян пациентът е в добро общо състояние, завърнал се е от Великобритания преди 2 дни. Изолиран е в болницата. Във Велико Търново пациентът също е в леко състояние, настанен е в инфекциозната клиника.

„Искам да повтаря неща, които се забравят или не са ясни. Гражданите, които се връщат от рискови държави, отиват под 14-дневна карантина. При нарушение знаете какво следва. По време на карантината, ако имат оплаквания, се обаждат на личния лекар. След като той по телефона е преценил, че състоянието му отива към средно тежко или тежко, се свързва с Бърза помощ или РЗИ. Личният лекар не трябва да се среща с него поради ред причини“ , обясни Мутафчийски.

„След като пристигне в болница, на пациента се извършва преглед и се преценява, дали да бъде оставен в болницата и да бъде тестван. Ако бъде тестван и пробата е положителна има няколко сценария – да се лекува вкъщи, при леко или средно състояние, или да остане в болница, ако е в тежко състояние“, добави той.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама