Мутафчийски: Заразените вече са 81 (ВИДЕО)

227

Броят на установените случаи на коронавирус в страната е 81. Това заяви ген.-майор Венцислав Мутафчийски на редовен брифинг на Националния оперативен щаб във ВМА.

Заразен има вече в Ловеч, а в Перник има двама пациенти. Най-много концентрирани случаи има в София, в Плевен и Габрово, има един пациент под наблюдение в Лом. Състоянието на 14-те новозаразени пациенти е до средно тежко.

„Нямаме изявено тежко състояние, бих ги охарактеризирал като средно тежко или с минимална симптоматика“, допълни Мутафчийски.

Той беше категоричен, че хората, които бяха сред първите установени случаи в страната се подобряват.

„Няма никакво влошаване на пациентите, категорично се подобряват, особено в Плевен и Габрово.“, каза той.

„Предимно загиват по-възрастните пациенти, а се заразяват почти всички възрастови групи. Децата са по особен и необясним начин пощадени от заразяване и от смърт. Смъртоносна е болестта, но само за популацията над 60г.“, уточни Мутафчийски.

„Пробите, които са направени в България, са над 250. За Балканския полуостров голям скок има в Румъния – още 16 случая“, каза още шефът на ВМА.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама