Гешев: Трябва да преминем в режим на почти военно положение

277

„Трябва да се мине, колкото и да звучи крайно според вас – в режим на почти военно положение“, каза главният прокурор – Иван Гешев на заседанието на Правната комисия, на което се обсъждат мерките по време на извънредното положение

„Трябва да се готвим за най-лошото и ако не се случи, толкова по-добре. Времето ни изтича като пясъчен часовник, надявам се да не е изтекло“, каза още той.

„Това с екскурзиите в чужбина, с движение на хора по градовете, проблемите, свързани с пътуване на големи групи, трябва да бъдат решени и то незабавно“, отсече Гешев.

„Щети ще има, но залогът не е икомиката, защото какво е икономиката без хората, бащите, родителите, бабите и дядовците. Икономика се възстановява, държава се възстановява, не се възстановява животът на хората. Призовавам да се предприемат радикални решения, колкото и крайни да изглеждат в момента. Ние бяхме почти първите, последваха ни всички, включително и САЩ. Нещата се решават в началото, когато стигнем краен стадий, може да е нерешимо“, допълни Гешев.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама