9-годишно дете е с положителна проба за коронавирус (ВИДЕО)

151

Дете на 9 години е с положителна проба за коронавирус. То е чуждестранен гражданин, от Англия. Това заяви на редовния брифинг на Националния оперативен щаб ген.-майор Венцислав Мутафчийски.

Чичото на детето, който е в България, преди да пристигне у нас е бил контактен със сестра си, която също е болна от коронавирус, добави Мутафчийски. Според него това е пореден случай на безотговорност. Той призова туристическите агенции да наложат по-строг контрол.

„Във Великобритания все още върви тенденция за невзимане на никакви мерки, според тяхна някаква теория. Мерките, които се взимат навсякъде в Европа, са бързи. Страните като че ли взимат все по-рестриктивни мерки. Оформя се тенденция да се осигурят маршрути за пренасяне на товари. Разшириха се страните, към които не се препоръчва пътуване. Все още не сме стигнали до това, да забраним категорично пътуването“, заяви Мутафчийски.

Мутафчийски благодари на гражданите, приели сериозно обявените от него мерки. Той изрази благодарността си и към тези, които подкрепиха българските медици, ръкопляскайки от балконите си в неделя вечерта.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама