Пътува ли българинът по време на извънредното положение(ВИДЕО)

129

Въпреки обявеното извънредно положение има много хора на Централната автогара в София. 

Някои от тях са с маски и ръкавици, други обаче не спазват дори дистанция от метър. Няма обаче сериозно струпване на хора.

„Предвижването е свободно. Хората са намалели драстично. Преди две седмици един произволно избран автобус пристигаше в София с 30 души, а днес с 6. Хората драстично се отказват от пътувания, за да се предпазят от вируса”, заяви Петър Захариев от Националното сдружение на автобусните превозвачи, научаваме от NOVA

Той каза, че загубите за бранша са големи, защото има разходи, но няма приходи. „Възможно е да има и фалити на фирми” , заключи Захариев.

„Движението на тежкотоварни камиони е затруднено. На някои от граничните пунктове мерят температурата на хората. Ситуацията не бива да се подценява, но не трябва да изпадаме и в паника. Тази камиони носят стоки от първа необходимост и захранват пазарите. Трябва да им осигурим безпроблемното им предвижване”, каза Николай Рашков от Съюза на международните превозвачи.

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама