Коронавирус вече и в Гвинея и Кения

85

Първи случаи на заразени с коронавирус в Гвинея и Кения. Мавритания потвърди за първи случай на заразен с коронавирус в страната, 

Появиха се и информации за първи заразени с COVID 19 и в Кения, и в Судан, с които общият брой на страните на Африканския континент, регистрирали заразата достигна 19, предаде БНР цитирани от NOVA.

По думите на здравния министър на Мавритания става дума за „наскоро завърнал се чужденец, чиято проба е била положителна“. Мъжът, който се е прибрал от Европа в понеделник, е изолиран, след като негов приятел от там също е бил диагностициран с това заболяване, допълни агенцията.

От здравното министерство съобщиха още, че правителството обмисля ограничаване на чартърните полети от Франция към Мавритания.

В петък за първия си случай на заразен съобщи и Гвинея. А Сенегал – държава, която граничи Мавритания – вчера обяви нови 11 случая на заболели, с които общият брой на заразените с коронавирус там достигна 19 души. Наскоро такива регистрираха и Кот д’Ивоар, Гана, Буркина Фасо и Нигерия.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама