Изграждат нов мост над р. Бели Осъм в Троян

71

Агенция „Пътна инфраструктура“ започва изграждането на нов мост над река Бели Осъм в гр. Троян и на пътна връзка за Троянския манастир и Орешак

Инвестицията е за над 2,2 млн. лв. и е от републиканския бюджет, съобщават от АПИ. С изпълнението на обекта транзитният трафик ще се изнесе от центъра на града и ще преминава през източния му край.

Проектът включва построяването на нов мост над река Бели Осъм и на пътна връзка между път II-35 Троян – Ловеч и път III-357 Троян – Орешак. Новото съоръжение ще бъде с дължина 43,2 метра. Ще се рехабилитират и 100 метра от съществуващия път II-35 Троян – Ловеч. Отсечката е при входа на Троян и съвпада с улиците „Васил Левски“ и „Крайречна“ в града.

Изпълнител е „ОРС – ИНФРАСТРУКТУРА“ ООД. Стойността на договора е 2 249 993,77 лв. с ДДС. Строителен надзор ще осъщестява „ПЪТКОНСУЛТ 2000“ ЕООД. Техният договор е за 70 560 лв. с ДДС. Срокът за изпълнение на проекта е 12 месеца.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама