Доц. Мангъров: Болниците не са място, където хората да бъдат затваряни (ВИДЕО)

133

Според доц. д-р Мангъров смъртността при коронавируса е 2-4%

„Болниците са място, където хората трябва да бъдат лекувани, не са място, където да бъдат затваряни. Заразените с коронавирус, на които им няма нищо, спокойно могат да си стоят вкъщи“. Това смята доц. д-р Атанас Мангъров, директор на детското отделение в Инфекциозна болница.

„Като ги вкарате в една болница, тя се задръства. Освен това могат да се заразят лекарите, сестрите, санитарите и няма да има кой да обслужва болните”, смята доц. Мангъров.

Той отново обясни, че специфично дефинитивно лечение на коронавируса за момента няма, съобщава NOVA.

„Много тежко болните, които тръгват да умират, те се нуждаят от дихателна реанимация. На тези, на които им няма нищо, да им давате каквото ви дойде наум, на тях тъй или иначе ще им мине. Каквото и да им давате на хората с коронавирус в 96-97% от случаите те ще се оправят. Смъртността при коронавируса е между 2-4%”, коментира доц. Мангъров.

 

По публикацията работи Снежина Раева

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама