Фирмата организатор на лотарията на Божков поиска несъстоятелност

59

Дружеството „Ню геймс“, което организираше най-голямата частна лотария на Васил Божков – „Национална лотария“, е поискало да бъде обявено в несъстоятелност

Това се вижда от документи, качени в Търговския регистър, съобщи „Капитал“, цитиран от Новини.бг.

Молбата е до Софийския градски съд и е подадена на 28 февруари – същия ден, в който дружеството обяви, че сметките му са запорирани от Националната агенция за приходите и затова приемането на залози се прекратява.

От писмото до съда се разбира, че Комисията по хазарта е установила публични задължения на компанията в размер на 273 млн. лв. „Ню геймс“ е обжалвала този акт.

Дотук се стигна след като с промяна в законодателството депутатите забраниха лотарийния бизнес на частните компании и повериха тази дейност на държавата. Божков пребивава в Обединените арабски емирства, откъдето прокуратурата очаква да бъде екстрадиран. Тя го обвинява за 11 престъпления, между които принуда, изнудване, опит за подкуп на длъжностно лице, търговия с влияние, държане и отчуждаване на културни ценности, изнасилвания и убийства. Според прокуратурата неплатените в годините от дружества на Божков такси за организираните от тях хазартни игри достигат половин милиард лева.

 

По публикацията работи Снежина Раева

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама