Проф. Кантарджиев: Балканският ген ще победи коронавируса

475

Предполага се, че коронавирусът е заболяване, което и преди години го е имало, но не е било познато, защото сезонът му съвпада с грипа.

Положение не е толкова трагично и опасно според професора. Майките да не се страхуват за децата си от коронавируса, колкото от сезонния грип, призовава той.

По думите на проф. Кантарджиев коронавирусът ще дойде и в България, защото го има почти навсякъде по Европа. Той посочи още, че шалът върши същата работа като противогрипната маска, научаваме от БНТ

Той изброи мерките, с които да се предпазим от коронавируса. По думите му те са същите като при сезонния грип. Който се разболее да не контактува с много хора, да използва кърпички на спиртна основа, често да си мие ръцете.

Ако идвате от Северна Италия – първо на границата кажете откдъе идвате. Културният човек трябва 14 дена да не контактува и да е в изолация, а не да събере приятелите си и да им разкаже колко весело е било в Италия, заяви проф. Кантарджиев. Само по телефона да се свързва с личния лекар или с РЗИ.

По публикацията работи: Росен Гацин

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама