Адвокат от Търговище блудствал с малолетни момчета срещу 30 лв.

1146

Адвокат от Търговище е задържан за блудство с три малолетни момчета. Повдигнато му е обвинение по текст от Наказателния кодекс, който предвижда лишаване от свобода от 5 до 20 години.

Многократните блудствени действия са извършвани в периода септември 2019 г. – февруари 2020 г. За „терен“ е използвана кантората на адвоката или личният му автомобил. Децата са на възраст между 12 и 13 г.Това съобщиха на брифинг окръжният прокурор на Търговище Диляна Стоянова и говорителят на институцията Васил Ангелов, предава БТА, цитирана от „24 часа“

При деянията не са използвани принуда или насилие. На децата са заплащани суми от 10 до 30 лева, в някои случаи и повече, каза Стоянова.
Разкриването на престъплението е станало по сигнал. Малолетните момчета вече са разпитани пред съдия. При ареста адвокатът не е оказал съпротива. Към този момент не е дал обяснения.
Предстои да му бъде назначена психиатрична експертиза.

По публикацията работи: Росен Гацин

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама