Областни управи и кметове с мерки срещу коронавируса

138

Областният управител на област Сливен Чавдар Божурски изиска съдействие от работодателите и кметовете във връзка с мерките срещу новия коронавирус.

Изпратени са писма до работодателските организации и кметовете на общините по повод променящата се епидемиологична обстановка. На сайта на РЗИ са публикувани препоръки за намаляване риска от заболяване и разпространение на болестта, съобщава БНР.

Областният управител изиска от регионалните представителства на всички браншови организации да информират за препоръките на РЗИ всички работодатели от областта, които членуват в техните структури и с които поддържат контакти. Работодателите трябва да подават в много кратък срок информация за работниците и служителите, които са пребивавали и са се завърнали от континентален Китай, Макао, Хонгконг и Тайланд след 3 февруари и от Италия – след 23 февруари. Кметовете и кметските наместници на населените места трябва да установят хората, които са се завърнали от рисковите държави, като се обърне внимание и на неорганизираните пътувания в посочените страни. Информацията трябва да бъде предоставена в Областния кризисен щаб до 10 март.

Във Варна заповед с препоръчителни мерки с цел намаляване на риска от заболяване с вирус COVID-19 е издал кметът Иван Портних. В нея се препоръчва ограничаване на провеждането на масови прояви на закрито, както и пътуванията във връзка с обмяна на опит по различни програми на ученици; засилване на дезинфекционния режим във всички детски, учебни, социални и обществени сгради, ведомства и институции.

Успоредно с това ще бъде провеждана информационна кампания, като за целта е създаден специален раздел в сайта на общината-съобщават от институцията.Припомням,че резултатите от изследванията за корона вирус и на последните осем души в Инфекциозната болница са отрицателни.

Регионалната здравна инспекция в Плевен поема контрола над фериботния комплекс Никопол-Турну Мъгуреле, въпреки че районът не е в рискова зона. Заради коронавируса с дистанционни термометри ще се извършва проверка на всички пътници. Паместник-областният управител Красимир Трифонов обясни:

По публикацията работи: Росен Гацин

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама