Едноименната бирена компания е загубила 170 млн. долара заради коронавируса

148

Компанията, която притежава бирата „Корона“ регистрира колосална загуба от 170 млн. долара само за два месеца заради разпространението на новия коронавирус COVID-19

Причината не е в името на вируса, а в липсата на пазар в Китай, съобщава bTV. Предварителните анализи сочат, че отменянето на празненствата за китайската Нова година и затварянето на клубове и обществени места са причините за резкия спад на търсене.
Загубата е принудила компанията да „отреже“ тазгодишните бонуси на висшите си служители.

Шефът на компанията Карлос Брито коментира, че чакат всичко да се върне към нормален ритъм. „Нашият бизнес разчита ресторанти, нощни клубове и излизане с приятели. Очакваме всичко да се върне в нормален ритъм и продажбите да скочат“, коментира той.

Глобалната бройка на хора, заразени с новия COVID-19 достигна над 80 хил. души с 2700 регистрирани смъртни случая. За момента в България все още няма потвърден случай на заразата.

 

По публикацията работи Снежина Раева

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама