Нечовешки рев на каещите се грешници се носи в пустинята по време на буря

263

В Австралия недалеч от град Пърт се намира едно необичайно място. Разположено е в пустинята Дъ Пинакълс (The Pinnacles) националния парк Намбунг.
Там могат да се видят стърчащи от пясъка разнородни каменни образувания, скали и варовикови колони. Някои от тях достигат до височина от 3,5 метра, а други – едва няколко сантиметра.
Самата природа е създала тези невероятни скали. Според една теория, в течение на хилядолетия дъждовната вода е прониквала под дюните на дълбочина до 10 метра, където е разтваряла варовика е и формирала колони с различни форми.
С времето вятърът е отнесъл най-горния слой пясък и на повърхността се появили каменните стълбове.
Според изследователите, тези камъни не стоян на едно място – техните основи се бутат от подпочвените води и бавно се местят.
Дъ Пинакълс остава неизвестно място за повечето австралийци до 1967 година, когато районът е обявен за резерват, който е обединен с още два в Национален парк Намбунг през 1994 година.
Паркът се посещава от около 150 000 души на година. Най-доброто време да отидете там е от август до октомври, когато времето е меко, а дивите цветя започват да цъфтят през пролетта.

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама