62-годишен мъж с уникален 8-часов рекорд на Гинес (ВИДЕО)

273

Той счупи рекорда още през 2011 г. с 1 час и 20 минути

На 15 февруари тази година 62-годишният Джордж Худ се задържа в позиция „планк“ в продължение на 8 часа, 15 минути и 15 секунди и постави нов рекорд на Гинес. Невероятен подвиг на която и да е възраст, пише CNN.

Худ e бивш специален агент на военните и твърди, че е в най-добрата форма в живота си досега. Подготовката му е отнела 2100 часа, прекарани в силовата позиция.

Той счупи рекорда още през 2011 г. с 1 час и 20 минути, но когато се опита да го стори отново през 2016 г., загуби от Мао Вайдонг от Китай, който остана в позицията в продължение на 8 часа, 1 минута и 1 секунда.

„Стоя в „планк“ по 4-5 часа на ден – каза Худ пред CNN – Също така всеки ден правя по 700 лицеви, 500 клякания и други.“

Худ сподели, че по всяка вероятност няма да се опитва да счупва световния рекорд за планк, но със сигурност ще се опита да подобри рекорда на Гинес за най-много лицеви опори, направени за един час, който в момента е 2806.

Видео: Youtube

По публикацията работи: Ивайла Андонова

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама