Испания със съмнения към Бойко Борисов за пране на пари

921

По официалните канали няма запитвания от испанските власти за Бойко Борисов. Това каза министърът на вътрешните работи Младен Маринов пред журналисти в Народното събрание.

Той каза, че няма сигнали за разследване  спрямо имущественото състояние на премиера, предаде novini.bg.

Коментатър на Маринов е във връзка с информация в каталунско издание, че тамошната полиция и прокуратура са се самосезирали по сигнал за пране на пари, в което е замесено и името на Борисов.

Разследването засяга и Борислава Йовчева, спрягана отдавна за бивша любовница на премиера, която има скъпа къща в Барселона. Освен имота, се проверяват и доходите на въпросната дама, която е съдружник в няколко фирми.

Според статията в „Ел Периодико“ Специализираното звено за борба с корупцията към испанската прокуратура проверява има ли премиерът Бойко Борисов отношение към „международна схема за пране на пари“. Става въпрос за 5 млн. евро, влезли в Испания през две фирми с участие на Йовчева.

По публикацията работи: Ивайла Андонова

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама