Екшън в Горна Оряховица завърши със стрелба

585

Екшънът се разиграл в жилищен блок.

Служител на МВР простреля 45-годишен мъж при полицейска проверка в жилищен блок в Горна Оряховица. Пострадалият работел като охранител в частна фирма.

Всичко започнало, след като бащата на мъжа повикал Спешна помощ, защото синът му буйствал. Предполага се, че е изпаднал в подобно състояние след употреба на наркотици. При пристигането на линейката охранителят се нахвърлил върху медиците и те повикали полиция, съобщават Нова.

Виждайки служителите на МВР, мъжът ги заплашил с нож и побягнал. Тогава един от полицаите стрелял по него със стп патрон.

Охранителят е откаран в Спешното отделение на болницата в Горна Оряховица без опасност за живота.

„Лицето е настанено в болница, без опасност за живота. Раните му се обработват. Най-вероятно е някакво психично разстройство. Явно лицето е било в състояние, което го е направило раздразнителен, включително и срещу служителите на МВР“, допълни вътрешният министър.

По публикацията работи: Ивайла Андонова

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама