Три двойки близнаци проплакаха на Свети Валентин в пловдивска болница

846

Шестнадесет бебета се родиха на днешния празник на влюбените в УСБАЛАГ „Селена“. Три двойки се сдобиха с двоен подарък за празника – близнаци.

Истинско женско царство се случва под покрива на специализираната болница след като дванадесет момиченца и едва четири момчета проплакаха под покрива ѝ днес, съобщават от болницата.

Първата дамска двойка близначки проплака в 8.56 часа. Двете момиченца са с перфектни мерки от 3050 и 3360 гр. и 47 и 49 см. Девойките са подранил подарък за рождения ден след броени дни на майка си Силвия. Вторият тандем разнообрази половото преимущество с момченце и момиченце също с идеални мерки. Двойната радост от братче и сестричка са резултат от инвитро клиниката на „Селена“, която вече достигна почти 45% успеваемост. Последни в 11.24 часа се родиха отново двойка момиченца с ръст 2860 и 2840 гр. и 46 и 47 см.

Триста и едно са родените бебета в „Селана“ от началото на годината. Сто шейсет и девет са момичетата, с тридесет и седем повече от господата. Девет са двойките близнаци за изтеклия месец и половина като три от тях са след инвитро оплождане в специализираната болница „Селена“. Само преди броени дни в болницата проплака еднояйчната двойка Дарина и Божидара, които се родиха по естествен път четири дни преди планираната дата за секцио.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама