Българи в целия свят се хващат на хоро за 3 март

90

„Пробуждане с хоро“ е традиционна световна инициатива на „Сдружение Азбукари“ и Единение „Българи за България“ за възраждане на българщината.

За пета поредна година на националния празник на България – 3 март, организаторите отправят призив за обединение на българите у нас и по света със символа на единението, енергията, силата на духа и тялото – българското хоро, пише sportandlife.net.

„Нека покажем красотата на фолклора, темперамента и позитивната емоция на българина. Нека се съберем в родова верига и да разкажем, че българите имаме нужда от Единение. С поведението ни на този ден, ще пренесем с отговорност и търпение примера на предците ни, творили единствено за духовно израстване и общочовешка подкрепа“, призовават организаторите.

Към инициативата на 3 март 2020 г. може да се включат всички българи, фолклорни ансамбли, професионални групи и любители. Елате на празничното събитие в София в парк Заимов от 12 ч. с красивите си и пищни български народни и/или възрожденски носии. Нека да усетим вибрациите на автентичното народно хоро и чрез колорита на българския традиционен костюм да направим нашия древен танц още по-магичен, още по-вълшебен, още по-зареждащ, изпълнен с вяра и с оптимизъм за нашето утре, за следващия ден!

Организаторите призовават българите по света да заснемат народните хора в своя град и да ги споделят.

По публикацията работи: Ралица Петкова

                    *******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама