19.8 C
София
четвъртък, март 28, 2024
Начало България Почетно посрещане за шампионите Едмонд Назарян и Даниел Александров (ВИДЕО)

Почетно посрещане за шампионите Едмонд Назарян и Даниел Александров (ВИДЕО)

449

Десетки близки, приятели и фенове ги очакваха на летище София

Младата българска надежда в борбата Едмонд Назарян се завърна на родна земя след триумфа си на Европейското първенство в Рим. Близки и фенове посрещнаха и сребърния медалист Даниел Александров.

„Аз винаги вярвам в себе си и тогава всичко се получава. Няма значение кой е пред теб, ако даваш всичко от себе си. Искам да постигна колкото може повече и да придобия умения в този спорт. За олимпийски игри съм много малък наистина, но все пак треньорите решават”, каза Еди пред Нова телевизия.

Това е първата и най-голямата титла в кариерата на Назарян-младши, които преди наяколко седмици навърши 18 години. Той има два златни медала от европейски първенства за юноши.

Във финалната схватка в категория до 55 кг българинът се наложи над представителя на Русия Виталий Кабалоев със 7:3.

28-годишният дупничанин Даниел Александров загуби с 1:2 от азера Рафиг Хусеинов, който е световен вицешампион от 2019 г. Българският борец остана със среброто, а в актива си има и три бронзови отличия от континенталната надпревара.

Работил по публикацията: Ивайла Андонова

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама