Трагедия с пътнически самолет в Турция (СНИМКИ/ВИДЕО)

90

Пътнически самолет Boeing 737-800 е излязъл от пистата на второто по големина международно летище в турския град Истанбул Sabiha Gokcen. Трима души са загинали, а 157 други са били ранени при самолетната катастрофа днес в Турция, предаде АП.

Пострадалите са настанени в болница с различни травми.Кадри от произшествието показват, че при приземяването си самолетът се е разцепил на две части и бил обхванат от пламъци, излизащи от фюзелажа му.

Няма пострадали български граждани при самолетната катастрофа, информира АП.

Очевидци са видели пътниците да се евакуират през голяма пукнатина в самолета на турската нискотарифна компания Pegasus Airlines.

 На борда на самолета е имало 183 души по време на инцидента, включително шестима души екипаж, уточни министърът на транспорта на Турция Кахит Турхан. Въпреки страховитите на пръв поглед щети, министърът увери, че няма загинали хора и всички на борда са били евакуирани, съобщават местните медии.

Самолетът, който е изпълнявал вътрешен полет от Измир, не е успял да спре в рамките на пистата по време на „твърдо“ кацане на фона на силни ветрове и дъжд.

Всички полети се пренасочват към летище „Ататюрк“ – най-голямото летище в най-големия турски град.Самолетът е бил 11-годишен Boeing 737, според уебсайта за проследяване на полети Flightradar24.

Pegasus е частен, нискотарифен превозвач със седалище в Истанбул, чиито самолети летят по 97 маршрута, предимно в рамките на Турция и до дестинации в Европа, Близкия Изток и Централна Азия.


Видео: Youtube, Sputnik

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама