23-ма задържани в Пловдивско

80

38 бързи производства, 23-ма задържани, от които двама с подкуп на пътя. Това е резултатът от мащабната акция на полицията в Пловдив и региона, проведена под наблюдение на окръжната прокуратура, съобщи МВР.

За 36 часа полицията в Пловдив били спрени за проверка 2011 автомобила и 2633-ма водачи. Съставени са 179 акта. а наложените глоби с фиш са 201. За различни нарушения са образувани 36 досъдебни производства и 2 бързи.

Двама от проверените водачи- един на територията на Пловдив и един в Асеновград, са се опитали да подкупят катаджиите, в резултат на което са задържани. При 26 от проверените водачи дрегерът е показал, че са под въздействие на алкохол с над 1.2 промила, а при 16 души е отчел по-високи стойности. Шестима шофьори са арестувани за шофиране под въздействие на наркотици.

Униформените са констатирали, че 74 са карали без обезопасителен колан, а 52 от автомобилите са били технически неизправни. Десет от автомобилите са били без застраховка Гражданска отговорност , а 49 от проверените лица са били с нередовни документи, съобщава 24 часа.

За неспазване на светлинни сигнали и пътна маркировка са санкционирани 21 водачи.
Най-много нарушители са хванати в Хисаря, където 5 ма са шофирали след употребата на алкохол и един под въздействие на наркотици. Най- високия отчетен показател в населеното място е 1.84 промила. В Раковски пияните са били 3-ма, а един е карал с 1,79 промила.

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама