Стоян: Какво е да видиш смъртоносния вирус в очите(ВИДЕО)

103

Българин се завърна от Ухан, разказва за борбата с вируса. Тази сутрин Стоян Конев е пристигнал благополучно в България

Стоян Конев е напуснал Ухан преди поставянето на карантината там заради опасния коронавирус. Здравните власти на място са удостоверили, че е здрав и може да пътува с гражданската авиация. Стоян прекарва близо две седмици в друга китайска провинция, на безопасно разстояние, за да направи и необходимите медицински прегледи. На път за България, от летището в Пекин той разказа за NOVA впечатленията си.

Нещата са доста добре организирани, във всички заведения, ресторанти, навсякъде имаше специален персонал, който се грижеше за чистенето – пръскат с дезинфектанти, бършат дори стените, разказа той. В малките градове няма много хора навън, в големите градове мерките за сигурност са засилени, на всяка гара, на летищата има разположени термокамери и електронни термометри, които мерят температурата на всеки, каза още Конев.

От Външното ни министерство съветват българите да не пътуват до Китай. А всички, които се връщат от там, ще бъдат подложени на 14-дневна карантина. На летищата ще бъдат монтирани термокамери, които да проверяват състоянието, а при явни симптоми хората ще бъдат транспортирани до лечебните заведения, подготвени за прием на заразени пациенти, съобщава NOVA.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама