Хванаха служител на Прокуратурата с 2,96 промила

174

Районната прокуратура в Търговище ръководи бързо производство за шофиране след употреба на алкохол против съдебния администратор на Окръжната прокуратура в Търговище.

Вчера след 17 часа 43-годишният И.М. е бил спрян за проверка от служители на Областната дирекция на МВР – Търговище, съобщават от Апелативната прокуратура във Варна. Тестван бил с дрегер, който отчел наличие на 2,96 промила алкохол. Веднага е било образувано бързо производство.

Шофирането на моторно превозно средство с концентрация на алкохол в кръвта над 1,2 промила, установено по надлежния ред, се наказва с лишаване от свобода от 1 до 3 години и глоба от 200 до 1000 лева.

Служителят на Окръжната прокуратура ще бъде освободен от работа.

Днес брифинг по случая бе даден от окръжния прокурор на Окръжната прокуратура в Търговище Диляна Стоянова. Тя заяви, че прокуратурата е била и ще бъде непримирима към случаи като този.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама