Гришо отпадна от Australian Open

40

Най-добрият български тенисист – Григор Димитров отпадна във втория кръг на първия от турнирите от Големия шлем за годината Аустрелиън Оупън след поражение с 2:3 сета от 22-годишния американец Томи Пол с 4:6, 6:7(6), 6:3, 7:6(3), 6:7(3).

В последния сет той сервираше за мача, водейки с 5:3 и 30:0, но не успя да спечели.

Така хасковлията допусна толкова ранно отпадане на „Мелбърн Парк“ за първи път от 2013 година, след като в предишните шест сезона той достигаше най-малко до трети кръг, в това число два четвъртфинала и един полуфинал през 2017 година. Поражението означава, че българинът ще изпадне от топ 20 на световната ранглиста след надпреварата, в която беше поставен под №18.

В първия сет американецът спечели с 6:4, след като съумя да пробие Димитров в деветия гейм. Във втория отново той спечели, но този път с тайбрек след 7:6(6). Третият сет беше спечелен от Димитров с 6:3, а след това и четвъртият беше за българина след успех със 7:6 (3).

Тази среща беше и първа за Гришо срещу играча под №80 в световната ранглиста. В първия кръг нашият тенисист надигра в четири сета Хуан Игнасио Лондеро, докато Томи Пол също в четири сета продължи напред, надигравайки аржентинеца Леонардо Майер.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама