Арогантен шофьор на линейка възмути мрежата (ВИДЕО)

96

Арогантно поведение в кадър. Видеото възмути много хора в мрежата.

На клипа се вижда как шофьор на линейка отказва да помогне на медик да премести пациент от дома му в Пловдив до линейката – буквално няколко стъпала надолу, съобщава NOVA.

Екипът на спешна помощ е извикан на адрес по сигнал за жена в тежко състояние. Автор на видеото е съсед, който се притекъл да помогне. Чува се как шофьорът и съседът започват да се карат.

От Министерство на здравеопазването обясняват, че шофьорите на линейки трябва да оказват съдействие на членовете на съответния медицински екип.

„Бяхме повикани при пациент, който беше в безпомощно състояние. На адреса дойде съсед, който помолих да слезе и да помоли шофьора да изкара носилката пред входа на блока и да ни помогне при изнасянето на пациента. След като се върна, младият мъж каза, че шофьорът е отказал да помогне. Когато излязох, видях, че носилката е извадена, но шофьорът и съседът се караха”, сподели д-р Веселка Танева.

В крайна сметка шофьорът помага за изнасянето на пациентката. Доктор Танева разказва, че често има нужда от помощ, но обикновено шофьорите й съдействат. Тя е коментирала случая с директора на болницата.

Шофьорът на линейката не бе открит за коментар.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама