Кой сложи стълб на средата на път в Арбанаси?

459

Електрически стълб по средата на улица в Арбанаси – на това се чудят очевидци.

На своята „Фейсбук“ страница авторът на снимката е написал: „Това не е фейк. Това е Арбанаси! Някак африкански ми изглежда пътчето!“

Стълбът се намира на ул. „Панорамна“, която свърза главният път на влизане в Арбанаси с вътрешността на селото.

Изведнъж точно по средата на улицата изниква огромен електрически стълб, който се явява истинско препятствие за шофьорите.

„През 2001 г. се направи устройственият план на Арбанаси, в който улицата беше проектирана до въздушния трансформатор и нямаше връзка с общинския път Велико Търново-Шереметя. В същото време започна изграждането на хотелски комплекс и собственикът закупи два парцела, за да може да направи връзката с комплекса и третокласния път В проекта този стълб не съществува. Разговаряно е със собственика. Преди поставянето на втория пласт асфалт стълбът ще бъде преместен“, каза Тошко Кръстев, кмет на Арбанаси.

Собственикът на пътя се ангажира електрическият стълб да бъде премахнат. От Община Велико Търново бяха категорични, че няма да пуснат в експлоатация улицата в този вид.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама