Любов като по книгите: Двойка заедно близо 65 години, умират в един и същи ден.

78

Двойка, която е била заедно близо 65 години, е починала един същи ден в старчески дом в района на Сейнт Луис.

Леглата на Джак и Хариет Морисън бяха поставени един до друг в последните си часове, което им позволява да се държат за ръце, съобщават AP NEWS.

Осемдесет и шест годишният Джак почива първи. Хариет, която е била на 83 г., почива  малко по-късно на 11 януари.

„Тъжен съм. Но знам, че са в мир и отново са заедно „, казва Сю Ваджнер, племенница, отгледана от Морисън. „Това наистина е любовна история за книгите.“

Двойката се събират за първата си среща на Хелоуин от 1955 г. „Отидоха за малко на скромна вечеря и повече никога не се отделиха от този ден нататък“, каза Вагенер. Двамата се ожениха около шест месеца по-късно.

Двамата се срещнаха за първи път, когато Хариет придружи баща си на екскурзия с трупа, свиреща на барабани. Джак беше зад волана на чартърен автобус, който караше групата на някои от нейните концерти.

Те са били активни монаси в братски орден, посветен на филантропията, и обикаляли света един до друг, често на пътувания към светилища, включително до Европа и Австралия.

„Нямаше как да видите Джак, без да видите Хариет“, каза Уейн Прайс, техен познат от ордена.

Преди около година Хариет се спъва, докато разхожда кучето им, счупвайки таза и тазобедрената си става. Имала деменция и се преместила в старчески дом и рехабилитационен център „The Woodlands of Arnold“.

Междувременно Джак започна да има проблеми с живота у дома. През септември той също падна, счупи врата си. Той също влиза  в старческия дом, на четири врати по коридора от жена си.

Дори тогава те успяват да спят заедно, единия в инвалидната количка, а другия в леглото – ръцете им се преплитат непрекъснато.

„Някои дни тя го познаваше; други дни не „, разказва Ваджнер.

Джак информирал племенницата сина Бъдни вечер, че Хариет е спряла да яде и пие. От този ден нататък той едва хапва и пие.

Около 11 ч. на 10 януари тя получава обаждане от медицинската сестра, според която Хариет е много близо до своя край и моли служителите да преместят мебелите от стаята на Джак, за да могат двойката да бъдат заедно.

Ваджнер разказва, че няма нищо друго на света, което тя да обича повече. Любовта им остава по-силна и от тях самите и не позволява никой от тях да остане самичък без половинката си.

Превод и редакция: Ивайла Андонова

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама