Странно убийство с капки за очи

357

Жена от Южна Каролина е осъдена на 25 години затвор, след признанието си, че е отровила съпруга си, като слагала капки за очи в питейната му вода.

Лана Сю Клейтън, 53-годишна, се призна за виновна в предумишлено убийство на 64-годишния Стивън Клейтън в дома им в Клевър, близо до Шарлът, съобщи Си Би Ес. Тя е смесвала питейната му вода с капки за очи между 19 и 21 юли 2018 г.

„Сложих импулсивно капките в питието на Стивън и го направих с намерението да го накарам да се чувства болен и некомфортно. Бях тъжна от това, но просто исках той да ме остави на мира„, каза Клейтън, облечена в оранжев затворнически гащеризон. „Никога не съм мислила, че това ще го убие.„, добавя убийцата.

Клейтън, бивша медицинска сестра, е решила да използва капки за очи, тъй като са без вкус, безцветни и без мирис. Тя видяла това във филм, но смятала, че те ще причинят само диария.

Прокурорите обаче твърдят, че тя е убила съпруга си заради пари, хвърляйки мобилния му телефон в езеро, за да не може да се обади за помощ.

Макар че е необичаен, това не е първият път, когато капки за очи са участници в убийство. През декември 2019 г. мъж от Северна Каролина беше обвинен в убийството на жена си с помощта на капки за очи.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама