На съд са родителите на отнетото бебе в Германия

138

Българско семейство ще бъде съдено в немския град Винзен за предполагаема злоупотреба със 7-месечното им дете, съобщава „Ди Велт“

Седеммесечното момиче е настанено в приемно семейство от Службата за младежки грижи на окръг Харбург. Родителите изискват обратно детето си.

Според описанието на адвоката българското семейство живее в квартал Харбург.  Попаднали са в автомобилна катастрофа в Унгария преди Коледа. Родителите отлетели за Хамбург с пострадалото дете и го закарали в болницата в Алтона.

Там лекарите изразиха подозрение, че някои от нараняванията са по-стари, каза Шулц-Гансен. Нараняванията са хематом в главата и фрактури по краката. Въпросът е дали са насилствено причинени или от падане. Родителите не споменават в конкретния момент падане.

По искане на службата за младежки грижи семейният съд разпореди вземането под стража на 9 януари. Съдът възложи и експертно становище за нараняванията в Университетската клиника Хамбург-Епендорф. Следващият закрит процес е насрочен за 21 януари.  Семейният съд във Винзвн ще реши следващата седмица  съдбата на бебето, което е поето от грижи за предполагаема злоупотреба.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама