15г. затвор за убийство след спор

60

Предаден на съд от Окръжната прокуратура в Търговище за убийство по особено мъчителен начин и с особена жестокост получи наказание 15 години лишаване от свобода, съобщават от Апелативната прокуратура във Варна.

43-годишният Метин А., предаден на съд от Окръжната прокуратура в Търговище за умишленото убийство на свой съселянин, извършено по особено мъчителен начин с особена жестокост, бе осъден от състав на Търговищкия окръжен съд на 15 години лишаване от свобода. Наказанието му ще бъде изтърпяно при строг режим.

Умишленото убийство е било извършено на 12 юни миналата година в поповското село Ковачевец, а причината – спор за невърнат дълг от убития. 61-годишната жертва М.С. дължал 70 лева на подсъдимия Метин от доста време, но не намирал начин да се издължи.

В деня на убийството след голямо количество изпит алкохол подсъдимият отишъл в дома на длъжника си. Влязъл в двора, като извадил вратата от пантите. Между двамата мъже започнал спор, който прераснал в побой. С юмруци и ритниците по лицето и цялото тяло Метин пребил жертвата си. Броят на ударите, силата, ожесточението и яростта на подсъдимия определят престъплението по член 116 като извършено по особено мъчителен начин и с особена жестокост.

Метин е осъждан, но реабилитиран по право.

Присъдата на Търговищкия окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама