Руското правителство начело с Медведев подаде оставка. Рязък спад на рублата (ВИДЕО)

104

Премиерът на Руската федерация Дмитрий Медведев подаде оставка на ръководеното от него правителство само няколко часа след годишната реч на президента Владимир Путин пред Федералното събрание на страната, в която предложи няколко промени в Конституцията и референдум за тях.

Държавният глава благодари за работата на правителството,по време на традиционното си годишно послание Путин говори за необходимостта от обновяване и промяна на властта като важно условие за „еволюция на обществото и стабилното развитие“.

„Петте държави, притежаващи ядрено оръжие (Русия, САЩ, Китай, Великобритания и Франция), трябва да се грижат за мира и безопасността на целия свят“ добавя Владимир Путин, цитиран от световните агенции. Той добави още, че страните-основателки на ООН са длъжни да дават пример и да предотвратят всяка възможност за избухване на нова война. Руският президент беше категоричен, че страната му иска мир и е готова да си сътрудничи с всяка една държава.

Путин предложи провеждането на референдум за целия пакет от изменения в конституцията. В отговор на това Министър-председателят на Русия Дмитрий Медведев подаде оставката на правителството.

„Когато тези промени бъдат приети след обсъждане, те ще направят значителни промени не само в Конституцията, но и в баланса на изпълнителната и законодателната власт“, обясни решението си за оставка Медведев.

След новината рублата веднага рязко поевтиня спрямо долара, засили се и понижаването курса на акциите на московската борса, започнало сутринта.

Путин е благодарил на правителството на Медведев за работата и му е заръчал да продължи да изпълнява задълженията си до формиране на новия състав на кабинета.

Повече информация за посланието на Путин във видеото:


ВИДЕО: Youtube

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама