Операта в Сидни уважи австралийските пожарникари през уикенда с трогателен жест (ВИДЕО)

85

В продължение на няколко часа в събота вечерта центърът за сценични изкуства освети емблематичните си платна с изображения на пожарникари, които се борят със огнени стихии из цялата страна.

Едно от изображенията показваше на пръв поглед семпъл, ръчно рисуван знак във формата на сърце, който  гласеше „Благодарим, пожарникари, съобщи CNN Travel.

„Искаме да изпратим послание за надежда и сила и най-важното да благодарим на спешните служби и доброволците за техните невероятни усилия и смелост“ пише операта в профила си в Туитър.

Пожарната служба на Нов Южен Уелс сподели видеоклип на осветените платна във Facebook профила си „Известните платна на операта в Сидни бяха осветени за специална почит тази вечер“, съобщиха от пожарната служба.

ВИДЕО: Facebook профил NSW Rural Fire Service
Австралия преживява един от най-лошите си пожарни сезона в своята история. Най-малко 27 души, включително доброволци-пожарникари, са загинали от началото на пожарния сезон в края на юли, повече от 2000 домове са разрушени или повредени и цели градове са принудени да се евакуират.
Операта в Сидни също заяви, че през март ще бъде домакин на гала комедийна кампания в полза на общностите, засегнати от пожарите.
Превод и редакция: Ивайла Андонова

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама