Бивш шеф на митниците предложен за нов екоминистър

97

Емил Димитров-Ревизоро е кандидатурата на Обединените патриоти за нов министър на околната среда и водите.

Тя беше одобрена и от коалиционния съвет в Министерския съвет при премиера с участието на ръководствата и министрите на партиите в управляващата коалиция, predade dariknews.bg.

Депутатът от „Обединени патриоти“, от квотата на ВМРО, ще поеме министерството, след като досегашният министър Нено Димов подаде оставка.

До това се стигна, след като в края на миналата седмица Нено Димов беше арестуван, а след това прокуратурата му повдигна обвинение за умишлена безстопанственост заради водната криза в Перник и пресъхналия язовир „Студена“.

Очаква се промените в Министерството на околната среди и водите да бъдат гласувани още на първото заседание на парламента след депутатската ваканция, което ще бъде утре, на 15 януари.

Емил Димитров-Ревизоро e юрист, бивш шеф на агенция „Митници” по времето на правителството на Симеон Сакскобургготски. В момента е депутат от гражданската квота на ВМРО в ПГ на „Обединени патриоти“.

Ревизоро е и председател на парламентарната комисия за наблюдение на приходните агенции и борбата със сивата икономика и контрабандата.

На мястото на Ревизоро в Народното събрание се очаква да влезе следващият в листата на „Обединени патриоти“ в Шумен – Деян Станчев, който също е от ВМРО и в момента е общински съветник.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама