Изчислено е: Най-нещастни сме на 47.2 години, независимо колко пари имаме

58

Данни от ново икономическо проучване сочат, че средната възраст носи нещастие. В проучването се казва, че 47.2 години е моментът, когато човек в развиващия се свят се чувства най- нещастен.

Дейвид Бланчфлауър, професор по икономика от университета Дартмут и бивш член на Управителния съвет на Английската централна банка, е включил в проучването си 132 държави, за да измери връзката между благополучие и възраст, съобщава Bloomberg TV Bulgaria.

Бланчфлауър констатира, че във всяка страна има „крива на щастието“, която е U-образна. Кривата на щастието достига най-ниското си ниво на 48.2 години в развиващите се страни.

„Траекторията на кривата не се променя от фактори като това дали средната работна заплата е висока или не и дали хората са склонни да живеят по-дълго или не“, коментира Дейвид Бланчфлауър в проучването си, разпространено в понеделник от Националното икономическо бюро.

Значимостта на изследването е все по-голяма във време, в което осведомеността за значението на опазването на психичното здраве нараства, особено след финансовата криза и на фона на възхода на глобализацията.

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама