Нов арест на бивш областен управител в Перник

136

Задържаха Ирена Соколова – бивш областен управител на Перник
Това съобщава NOVA. Освен Ирена Соколова, тази сутрин е задържаха и Иван Витанов, както Nova vest съобщи по-рано днес. 

„Води се досъдебно производство след акция на спецпрокуратурата в Перник, касаеща водната криза в града. Делото е под наблюдението на спецпрокуратурата. Действията се провеждат от следователи на спецпрокуратурата, съвместно с ДАНС и КПКОНПИ. В момента, освен в Перник, се провеждат и разследвания в Министерство на околната среда и водите”, съобщи на брифинг в Перник главният прокурор Иван Гешев.

В сградата на министерството се извършва проверка от служители на ДАНС и МВР във връзка с разпоредена от Гешев проверка, отнасяща се до различните режими по вноса на боклук, основно от Италия на територията на България.

Повече информация ще бъде дадена утре на специален брифинг на Спецпрокуратурата, заяви още той. Дали има задържани за 24 часа и дали има привлечени лица като обвиняеми ще стане ясно до края на деня.

„Най-вероятно премиерът Борисов е запознат с действията на прокуратурата, ДАНС и МВР. До утре трябва да бъдат разпитани над 30 души“, добави Гешев. Той отбеляза още, че положението в Перник е трагично заради водния режим.

„Занимаваме се с вероятната наказателна отговорност за това, което се е случило. Този проблем не е резултат само от престъпления, а е комплексен“, отбеляза още Гешев.

Главният прокурор се е срещнал с кмета на Перник, с когото са разговаряли за проблемите, свързани с водната криза.

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама