Арестуваха управителя на ВиК Перник?

187

Задържаха управителя на ВиК-Перник Иван Витанов, съобщава frognews.bg. Арестът му е станал тази сутрин рано в дома му. Според сайта zapernik, специализираните части са били пред дома на Иван Витанов.

Витанов трябваше да бъде освободен като управител на общото събрание на дружеството на 10 януари-утре. Направен е обиск в дома му и е откаран в СДВР в София. По-рано тази сутрин по медиите излезе информация, че спецчасти са нахлули във Вик-Перник и в МОСВ.

Само преди ден Иван Витанов даде интервю за разследване на Валя Ахчиева за водната криза, в което обяви, че водният цикъл на Перник не се е състоял заради взет кредит от предишния управител в размер на 3 млн. лева. Перничани коментират, че с акцията се прави опит да се отклони вниманието от истинските виновници за кризата, които са по „върховете на държавата“.

Според Иван Гешев, цитиран от NOVA, води се досъдебно производство след акция на спецпрокуратурата в Перник, касаещи водната криза в града. Делото е под наблюдението на спецпрокуратурата. Действията се провеждат от следователи на спецпрокуратурата, съвместно с ДАНС и КПКОНПИ. В момента, освен в Перник, се провеждат и разследвания в Министерство на околната среда и водите. Там се извършва проверка от служители на ДАНС и МВР

По повод акциата от прокуратурата лаконично съобщиха за медиите:“Специализираната прокуратура, съвместно с МВР, ДАНС и КПКОНПИ, започна разследване в град Перник. По-късно на място се очаква да пристигне главният прокурор Иван Гешев“.

Повече информация ще бъде дадена утре на специален брифинг на Спецпрокуратурата, заяви още той. Дали има задържани за 24 часа и дали има привлечени лица като обвиняеми ще стане ясно до края на деня.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама