Откраднат питбул се върна с помощта на доброволци от 3 000 км (ВИДЕО)

97

Откраднато куче беше върнато на собствениците, след като беше открито на над 3 хил. километра разстояние от тях, благодарение на 15 доброволци.

Питбулът на име Зевс, който е част от семейство в американския щат Монтана, е откраднат от „приятел” на собственичката Касандра.

Освен кучето, злосторникът задигнал и други ценни неща от жената.

На даден етап станало ясно, че Зевс се намира в Западна Вирджиния, която е разположена на 29 часа път с автомобил, предава metro.co.uk.

След като много авиокомпании отказали да качат на борда Зевс, тъй като кучето е със сериозни размери и с тегло над 30 килограма, станало ясно, че това трябва да се случи чрез автомобилен транспорт.

Касандра обаче нямала възможност да стори това сама, поради което задачата била поета от 15 доброволци.

Някои от тях са от организацията Paws Volunteer Transport, като помогнали да се координира прибирането на питбула през територията на САЩ.

Организацията Kanawha Charleston Humane Association публикувала информация как се развива пътуването.

В крайна сметка, операцията по транспортирането приключила благополучно. Кучето било открадното през октомври, като се върнало в дома си през декември.

Връщането отнело 4 дни, като били прекосени 9 щата на САЩ. Крадецът, взел кучето, е арестуван.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама