Пет жертви на газова експлозия в Полша

34
Сред жертвите има и дете

Газова експлозия в жилищна сграда в полския град Шчирк в Силезия взе пет жертви. Това съобщи пред журналисти Ярослав Вечерек, цитиран от БГНЕС.

Взривът е станал в сряда през нощта. Според първоначалните  данни в сградата живеели девет души. Една от обитателките била на работа по време на инцидента. „Имам лоши новини. Беше открито поредното тяло. За съжаление то е на дете“, каза Вечерек.

По-рано се съобщаваше за четирима загинали, сред които едно дете. Спасителната операция ще се провежда дотогава, докато специалистите не се уверят, че под руините на сградата няма хора.

От местния газов дистрибутор PSG заявиха, че експлозията е била предшествана от внезапно спадане на налягането в газопровода. Това може да показва, че тръбопроводът е бил пробит случайно по време на строителните работи наблизо.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама