Мъж уби приятеля си с Калашников и скри трупа в Бургас

257

Млад мъж е бил убит с автомат Калашников в Бургас. Подробности бяха разкрити на специална пресконференция в морския град.

Убиецът и жертвата са съучастници в две тежки престъпления, научаваме от Флагман.

На около 350 метра от местопрестъплението е открито оръжието, с което е убит Петър Валериев от кв. Рудник – автомат Калашников. Убийството е извършено на мястото, което свидетелите са посочили, но извършителят впоследствие е преместил и укрил трупа. Мотивите за престъплението са в процес на изясняване. Убиецът е задържан, той е 32-годишен, не е осъждан към момента, от Шумен, но пребивава на територията на Бургас.

Запознали се преди около 10 години, и двамата се занимават със строителство и от там датира дружбата им. Изключително конспиративни, никаква комуникация по мобилни телефони, ходили от адрес на адрес.

Убитият и извършителят са участници в два въоръжени грабежа – 2015 г. В Айтос и 2016 г. В София. Използвано е огнестрелно оръжие и са откраднати големи суми пари.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама