В Гърция разбиха мрежа за внос на химикали от България за разреждане на горива

44

Гръцката полиция разби нелегална мащабна мрежа за внос на химикали от България, използвани за разреждане на бензин на бензиностанции в Атина. Собственикът на две български фирми, извършвали нелегалния внос, е 50-годишен кипърец, който се издирва.

Арестувани по случая са 20 души, съобщиха от Дирекция на полицията.

От забранения разтворител са открити 20 тона. Престъпната група е снабдявала бензиностанциите в Атина. Получател на износа от двете фирми е несъществуваща гръцка фирма за производство на бои, съобщава БНР.

Властите имат информация, че за 2 години по тази схема в Гърция са внесени над 2000 тона от химикалите, като печалбата е над 2,5 млн. евро.

Няколко месеца полицията е следила заподозрените лица, за да установи цялата схема за разреждане на бензина, съобщи говорителят на гръцката полиция. Задържаните лица са предадени на прокуратурата.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама