Дете загина, прегазено от камион в Русе, шофьорът избяга

141

6-годишно дете загина в Русе, след като бе блъснато от камион.

Инцидентът е станал около 11:30 на улица в кв. „Долапите“. Шофьорът е избягал и се издирва от полицията, предава Русе Медиа.

Момиченцето се е разхождало с баба си, когато камионът е връхлетял отгоре му. По разкази на очевидци гледката е била страшна.

Съседката Йорданка Камарашева е била една от първите, които са се притекли на помощ, след като чула виковете на бабата. „Като идвам тук, на мястото, гледам детето окървавено. Питам бабата какво стана, каза – мина един камион, тук отдолу. Голям, син. Разхождали са се с кучето и камионът е дошъл откъм от свинарниците и е завил. Как , къде се е шмугнало детенцето, не е ли видял този, че го е блъснал“, разказва жената.

В края на улицата покрай река Русенски Лом има бивши свинарници и съмненията са, че камионът е свързан с хората там. „Не мога да кажа, трябва да се потвърди информацията кой е бил, засега малко са противоречиви мненията за автомобила. След като се установи, тогава ще знаем със сигурност“, коментира кметският наместник на кв.“Долапите“ Светлин Савов.

Бабата е в шок, а изпратеният екип на „Спешна помощ“ само е констатирал смъртта на детето и е дал успокоителни на възрастната жена. Родителите на момиченцето са били по това време на работа и тя се е грижила за внучката си.

На мястото продължават огледите на полицията, а от общината имат готовност да помогнат на семейството.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама