Видео с тонове уловен толстолоб стана хит в социалните мрежи

545

Видео, от което се вижда огромно количество риба, разпиляно преди да бъде качено в товарен автомобил разбуни духовете в риболовните групи, видя „Нова Вест“.

Видеото е качено в социалните мрежи преди ден, без да се посочва точно времето на заснемането му.

„Виждате какво правят тези хора. Виждате с какви хора се борим.Виждате на какво са способни. Виждате на кои на пътя стоим. Не ние страх и заплахи няма да помогнат“, коментира Б. Г., който споделя заснетия материал.

Според запознати рибата е толстолоб, уловен в язовир Камчия, която е била продадена на ресторант в Шумен и деянието не е еднократно.

Риболовът в язовир Камчия е абсолютно забранен.

Началникът на отдел “Рибарство и контрол – Черно море” в ИАРА Бургас Константин Дамянов коментира за медията ни, че се води проверка по случая, за който са разбрали от социалните мрежи. „до сега не сме залавяли подобно количество риба, то е огромно. Не можем да коментираме още нищо още. Информация за проверките, които правим непрекъснато, може да намерите на сайта на ИАРА.“

Според Димитров клипът е стар, но когато и да е направен, деянието е престъпно и заслужено привлича гняв и недоумение.

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама