Звездата на кеча Кърт Енгъл осинови българче

174

Семейството на Кърт Енгъл току-що порасна. Той и съпругата му осиновиха 15-годишно момче от България, но все още се опознават.

Пред TMZ Енгъл обясни защо е избрал да осинови 15-годишно дете от България.

Джоузеф нямал големи шансове за осиновяване, затова Енгъл и съпругата му решили да му дадат невероятна възможност. „Аз и жена ми решихме, че искаме да осиновим дете, но тя направи някакво проучване и установи, че децата над 10-годишна възраст почти нямат шанс да бъдат осиновени. Затова решихме, че няма да вземем малко дете, но ще опитаме да си осиновим по-голямо.”

Снимка: Instagram

Оказва се, че те са направили голяма услуга на Джоузеф. Най-големият проблем е, че момчето не знае и дума английски. Тъй като процесът по осиновяването отнел 18 месеца, Джоузеф имал достатъчно време, за да започне уроци по английски.

„Изкара 6-месечен курс по английски и научи малко, но още се нуждае от помощ”. „Дали сме му време да се отпусне. Той е специално дете.”

Дано семейството на Енгъл да бъде добро за Джоузеф. Съпругата на Енгъл говори малко български, но Кърт не знае и дума. Кърт Енгъл е младежки шампион по борба в САЩ (1987) и два пъти шампион по борба на университетско ниво в САЩ (1990 и 1992). Става световен шампион по борба през 1995 и олимпийски шампион по борба свободен стил в категория 90-100 кг на XXVI летни олимпийски игри в Атланта през 1996 година.

След спортните си успехи Кърт Енгъл решава, че е време да поеме по друг път на развитие и през 1998 г. подписва договор с Винс МакМеън – собственик на Световната федерация по кеч (WWE). Още с първия си официален мач (1999 година в турнира „Оцеляване“) Кърт побеждава Шон Стейсък.

От този момент следва подем в неговата кариера, като за една година той печели: европейската титла, като на финала побеждава Вал Винъз; интерконтиненталната титла, за която побеждава Крис Джерико. Остава непобеден цели 6 месеца, когато в е туширан от Скалата в собствения си роден град. „Крал на Ринга“ става през 2000 година, като на финала побеждава Ракиши. След победа над Скалата Енгъл става шампион на федерацията.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама