Момиче скочи във водата и спаси приятелката си от челюстите на крокодил

168

11-годишната Ребека Мункомбве от Зимбабве се превръща в истинска героиня за своя 9-годишна приятелка, когато я спасява от челюстите на крокодил.

Мункомбве е била излязла за сутрешния си крос и докато тичала покрай един от водемите, чула писъците на момиче. Тогава тя видяла своя приятелка, която е била завлачена в реката от крокодила. Без да се двоуми момичето скочило във водата и оттам се хвърлила върху хищника, след което му избола очите. Крокодилът освободил захапката си и приятелката ѝ успяла да доплува до брега.

Мункомбве признава, че с нея е имало още седем деца, но единствено тя е събрала смелост да влезе в реката и да спаси живота на приятелката си.

,,В мига, в който се освободи, двете доплувахме до брега и останалите деца ни издърпаха на сушата. За щастие крокодилът не ни нападна отново“, разказа пред “The Sunday Times“ Мункомбве.

От болничното заведение съобщиха, че спасеното момиче е било прието с леки наранявания, като уточниха, че е била захапано по едната ръка и бедрото. Въпреки това тя ще остане под лекарско наблюдение още няколко дни, след което ще бъде изписана за домашно лечение.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама