Брат и сестра се изправят един срещу друг на балотаж

70

Брат и сестра ще застанат един срещу друг на балотажа за кмет на старозагорското село Могила в неделя след като на първия тур получиха равен брой гласове (по 152) в своя подкрепа.

Родената през 1965 година Гинка Колева има зад гърба си вече два мандата като кмет на Могила, където има 588 избиратели, като първият е влязла от листата на Атака, а следващия и този е от АБВ, пише „Монитор“.

По-младият Георги Колев работи като механик в научноизследователския институт по говедовъдство, участвал е и на предните и по-предните избори от партия Атака, чийто активист си останал и до сега, но тогава загубил от сестра си с няколко гласа.

На миналите избори преди 4 години Гинка спечелила с 3 гласа пред досегашната си секретарка Радка Иванова, която била кандидат от БСП.

В нощта на първия тур т.г. в началото сметките показвали, че победител е отново Гинка, но малко преди да извади кутията с бонбони, за да почерпи, се оказало, че за нея има 3 сгрешени бюлетини, а за Георги – само една, разказват могилчани.

Въпреки политическите разногласия Гинка и Георги са в перфектни взаимоотношения и често могат да бъдат видени заедно с внуците си: тя има три, а той засега само едно.

Очакванията са в неделя активността да достигне почти 100 процента, коментират съселяните на конкуриращите се родственици.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама