Пациентка издъхна, след като зъболекар ѝ извади 10 зъба

255

Зъболекар от Англия загуби за една година правото да упражнява професията си, след като негова пациентка е издъхнала по негова вина.

Тушар Пател е лекувал жената, която е страдала от пародонтит през лятото на 2017 г., когато е извадил десет от горните ѝ зъби. Преди това жената е приемала лекарство за съсирване на кръвта, тъй като е имала здравословен проблем. Това, което не е сторил Пател, е да предупреди пациентката си за възможни усложнения и за обилно кървене през следващите часове, а в комбинация с въпросното лекарство, което е взимала, би могло да се стигне и до смъртен случай.

Така няколко часа след визитата си при зъболекаря жената колабира в дома си след обилно кървене от устата. Въпреки усилията на лекарите тя издъхва по-късно в болницата.

Аутопсията установява, че причината за смъртта е обилен кръвоизлив от мястото, където са били извадени зъбите в комбинация със страничния ефект на приеманото от жената лекарство.

От Сдружението на зъболекарите смятат, че Пател е подходил небрежно към здравето на своята пациентка, като дори не е положил оптимални грижи за нея след интервенцията, макар да е бил в бранша от 30 години, информира “The Telegraph“.

Самият Пател е заявил, че приема решението от тази седмица за отнемане на лекарските му права за една година и обяви, че съжалява за инцидента.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама