Кога ще оправят магистрала „Тракия“?

53

Ремонтът на участъка от магистрала „Тракия“ от Чирпан до Стара Загора, за който преди повече от година се въведе ограничение на скоростта от 90 км/ч, ще струва около 40 млн. лева.

Ограничението на скоростта ще остане, тъй като Агенция „Пътна инфраструктура“ не разполага с достатъчен бюджет за отстраняването на неравностите по магистралата, пише Монитор.

Това става ясно от писмен отговор на министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова на въпрос на депутат, публикуван на сайта на Народното събрание. Трасето с неравностите е с обща дължина 40 км.

Строителството е започнало през 2003 г., като първият подучастък е въведен в експлоатация през 2007 г., а вторият – през 2011 г., посочва се в отговора на Аврамова. Изпълнител е Сдружение „Рънуей – БГ“ с водещ партньор „Пи Ес Ай“. Гаранционният период на отсечката е бил 5 години и е изтекъл.

„Понастоящем за този участък от автомагистралата се полагат грижи по линия на текущото поддържане със средства от бюджета“, обяснява Петя Аврамова. Според нея основните причини за неравностите са свързани с интензивния трафик, включително тежкотоварното движение.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама