Индустрията може да постигне по-високи нива на безопасност и сигурност

517

Въпросите, свързани с предотвратяване на инциденти, все повече вълнуват бизнеса, който търси да приложи нови методи и технологии. Форумът „БЕЗ аварии“ е насочен към експерти и предприемачи от различни сектори – машиностроене, електроника, електротехника, енергетика, петролна и химическа индустрия, ОВК и ВиК и др. Международната изява ще се проведе под формата на конференция и съпътстваща изложбена част от 14-ти до 15-ти ноември в Гранд Хотел Пловдив. Организаторът Виа Експо предлага преференциални отстъпки за слушатели до 31 октомври.
Участие ще вземат лектори от Европейската федерация на строителната индустрия (FIEC) и Университета по архитектура, строителство и геодезия. Те ще запознаят делегатите с ползите от инвестиции в усилване на сградни конструкции и съоръжения, като по този начин се избягват скъпоструващи ремонти, нежелани инциденти и прекъсване на работните процеси. А резултатът е повишена носимоспособност, устойчивост и надеждност. Ханс ван Селм от Италианската фондация за индустриална поддръжка ще сподели примери от практиката – какви изводи можем да извлечем от реално случили се инциденти в газовата и петролната индустрия.

Снимка: БЕЗ аварии

Използването на оборудване за детекция и реакция при опасни концентрации на газове е задължителна мярка за превенцията на аварии и грижата за човешкото здраве във всички индустриални сектори и приложения, които предполагат работа с опасни газове. Делта Инструмент ще анонсира нова гама преносими газдетектори на водеща холандска компания, която навлиза на българския пазар, както и собствено разработени модели. Във фокус ще бъдат и продуктите на Дрегер България за газоизвестителна и газоспасителна дейност; ултразвукови и газ детектори за персонална защита и тестване за утечки от Trokut Test Group (Хърватия).
Лектор от Коника Минолта Бизнес Солюшънс България ще представи дигитални решения за предотвратяване на индустриални аварии. Богатото портфолио на компанията включва системи за мониторинг, сигурност, оповестяване и контрол, управление на данни, операции в реално време – IoT свързаност на индустриалните системи.
Компанията TROX избра БЕЗ аварии за анонсиране на най-новата си противопожарна клапа FKA2-EU.
Сред другите акценти са продукти за аварийно и непрекъсваемо енергийно захранване от ИКО – ЕЛ – Константин Стоянов; системи за мониторинг, анализатори на димни газове, смарт уреди за aнaлиз нa миĸpoĸлимaтa, уреди за енергийна ефективност от Global Test.
Ита Инженеринг ще популяризира сирени за излъчване на сигнал и комуникационни сървъри за разпространяване на важна информация за минимално време на голям брой потребители и длъжностни лица. Експерт от Про Аудио ще говори за предимствата на системи за евакуационно оповестяване и сигурност.
Интерес ще предизвика участието на лектор от Българската асоциация на консултантите по европейски програми, който ще представи възможности за финансиране на иновации.
Сред участниците ще бъдат и представители на Строителна камара, Национална камара за пожарна безопасност в строителството и Институт за пътна безопасност.
Сред продуктовите експонати ще бъдат лични предпазни средства на водещ вносител.
„Съществуват много възможности за превенция от аварии чрез автоматизация и прилагане на нови решения.“ – коментират организаторите от Виа Експо. „Вярваме, че изявата ще бъде полезна за българската индустрия и по-точно за тези компании, които целят да инвестират в мерки за повишаване на безопасността и ефективността.“ – допълват те.

За повече информация, разгледайте конферентната програма:

https://viaexpo.com

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама